menu
Testimonials
You are here:  Testimonials
testimonial
4
Aug
B. Brigitta, szülő

A fiamnál már a terápia alatt tapasztaltam változást. Kb az 5. napon észrevettem, hogy tud hangosan tapsolni, azt mondta idáig bántotta a fülét azért nem szerette. A terápia alatt a logopédia gyakorlás sokkal könnyedebben, gördülékenyebben ment és az utolsó nap után, olyan szavakat tudott kimondani, minden nehézség nélkül, ami előtte még a logopédus segítségével sem ment. Végig a terápia alatt, ahogy jelezted is fel volt pörögve, iszonyatosan nagy volt a mozgásigénye és Önmagához képest szófogadatlan volt. A terápián a személyzet készséges, kedves, megértő és segítőkész volt. Nagy szükség is volt rá, igen nehéz csendben eltölteni azokat a fél órákat. A végére már nagyon jó kis csapat lettünk, a gyerekek igazán élvezték a játszóterezést. Számomra nagy megtiszteltetés volt, hogy első nap maga Dr. Pataki László eljött személyesen és megvárta a zenehallgatást és szakított rá időt, hogy egyesével beszéljen a gyerekekkel és valóban érdekelte, hogy megfelelt-e Nekik a zene. Köszönjük a lehetőséget, nagy bizakodással várjuk az eredményt!

2
Apr
Testimonial

1.

8
Jun
Bence's story

Bence hatéves, autista. Az „l” és „r” hangot következetesen „j”-nek mondta, és az „s” hanggal is gondjai voltak. Tavaly szeptemberben került logopédushoz, aki decemberben jelezte a szülőknek, hogy szerinte Bencének túlhallása van, azért téveszt. A vizsgálatok ezt igazolták, így áprilisban részt vett a hallásébresztő terápián. A terápia utáni második napon már látható volt, hogy küzd azért, hogy jól mondja a szavakat. A szülők más pozitív változásról is beszámoltak: Bence már kezdeményez kommunikációt idegen emberekkel is, és az eddig számára elviselhetetlen hangoktól – pl. a  fűnyíró – sem menekül.

8
Jun
Szabi's story

Kisfiammal, Szabival 2009-ben kezdtünk logopédiára járni. Ügy tűnt, az iskolás időre teljesen rendben lesz a beszéde, de 2011 tavaszán szólt a fejlesztő pedagógus, hogy a hallásával van valami probléma, és így kerültünk Pataki doktor úrhoz.
Vizsgálatok kimutatták, hogy túlhallásos Szabi, és ezért kezdtük el a hallásébresztés terápiát.
Nagyon köszönjük Pataki Tanár Úrnak, hogy kidolgozta a terápiát, és köszönjük a lehetőséget a Két Kéz Segítő Alapítványnak, hogy helyet, időt és odafigyelést biztosítottak ennek a dolognak. 
A terápia hatékonyságáról még nem tudok nyilatkozni, mivel ma fejezzük be a terápiát, de már a 10 nap nagyon sok mindent adott nekünk.
Nagyon sokféle gyerekkel és szülővel ismerkedtünk meg, és sokat kaptunk az elfogadás, alkalmazkodás iskolájától.
A napi foglalkozások családias környezetben folynak, de nagy odafigyeléssel és amit esetleg nem tudtunk az elméletről, arról információt kaptunk a jelen lévő segítőktől.
Számunkra a hallásébresztés egy nagy lehetőség, hogy a kisfiam az iskolában ne induljon hátránnyal a többi diákkal szemben, és ne befolyásolja a veleszületett probléma a beszédben és írásban és a tanulmányi eredményében. 
Remélem, az ellenőrző vizsgálat igazolja, hogy nála is hatékony volt a terápia. Az biztos, hogy akármi is lesz az eredmény, én ajánlani fogom a terápiát a környezetemben mindenkinek, mert egy nagyon jó lehetőség, hogy ennyi energiával, amit a családnak rá kell fordítania erre a terápiára, ilyen lehetőséget kapjanak ezek a gyerekek a teljes javulásra.
Köszönöm!
P. Krisztina

8
Jun
Laura

Mi már a terápia alatt is észrevettük, hogy sokkal nyugodtabb lett és kevesebbet zsizsgett... Bár azt gondolom, hogy alapból nagyon jó hatással volt rá a csönd és a hangok megvonása, már a terápia alatt is.

De az ovi a lényeg, mert ott is megerősítették, hogy sokkal nyugodtabb, csendesebb és kevésbé kiabálósabb lett. Ez nekünk nagy szó, Ők nehezen fogadták el és nem is vártak nagy dolgokat a terápiától. Viszont már telefont is kértek más gyerekek számára... :-)

8
Jun
Speech development

A mi tapasztalatunk, amit a logopédus is megerősített, hogy sokkal tisztább lett a beszéde.

Néhány szót, amit korábban téves mássalhangzóval mondott, azt most már ki tudja ejteni rendesen. Pl.: poci-foci, távor-tábor, vajdnem-majdnem, ém-én. Persze időnként még a rosszul berögződött szavakat használja, de ha szólunk kijavítja magát.

2
Oct
After the training...

Dáviddal a nyár utolsó terápiáján voltunk. Már a 2-3. nap észrevettünk, hogy elhagyta az ujj szopizást, amit gyakran tett, ha fáradt, fusztrált volt vagy unatkozott. Még este elalvásnál sem kapta be az ujját. Az addigi elég hangos beszéde is halkult. Itthon azt tapasztaltuk, hogy az addig jellemző napközbeni "fáradtság-rohamok" eltűntek, és nyugodtabb lett. Mivel a gondjaink zöme az iskolából adódott, (illetve az ottani viselkedéséből) ezért is vártam eddig a visszajelzéssel. Szóval, mintha kicserélték volna! Igaz iskolát váltottunk, megértőbb tanárnénihez került, de az iskola hajtósabb. Az órákon szépen dolgozik, figyel, a füzetvezetése sokkal egyenletesebb, tiszta. Az írása is javult. Eddig is szeretett rajzolni, de most még többet rajzol, nagyon alaposan, részletesen. A magatartásával pedig semmi probléma nincs! Nagyon örülünk neki, hogy belevágtunk a terápiában, minden nap szóba kerül a férjemmel az áldásos hatása! Köszönjük a lehetőséget!

4
Aug
Máté fejlődése

Hétvégén voltunk az ellenőrző vizsgálaton. Nagyon örülünk az eredménynek, hihetetlen hogy ennyit ügyesedett, csak ámultam, hogy hallja a szavak között a különbséget. Igazából a terápia után Máté akkora pozitív változáson ment keresztül, hogy mindegy lett volna, mit mutat a gép Nekünk már megérte. A terápia alatt igen felpörgött és még legalább egy hétig nem sikerült lehiggadnia, akkora hatással volt rá a zenehallgatás. Már akkor észrevettük, hogy olyan dolgokat csinál meg, amit addig még soha. Bátran ugrált a fotel támlájáról az ágyba, elkezdett rosszalkodni, mint egy korosztályának megfelelő gyerek és olyan szavakat tud minden erőfeszítés nélkül kimondani, amit előtte még logopédussal sem sikerült. Eddig mindig jó volt, ami persze könnyebbé tette a napjainkat, de nem győztük félteni a többi gyerek által okozott sérelmekért. Az Ő lelke annyira tiszta volt, hogy még azt sem tudta elképzelni, hogy meg lehet bántani másokat, nemhogy Ő bántson meg valakit is. Emiatt a csodálatos természete miatt viszont igen kétségbeesve fogadta a sérelmeket. Nagyjából 4-5 hét telt el az ébresztés után, amikor az óvónéni szólt, hogy Máté végre megvédte magát a csoporttársával szemben, 7-8 hét elteltével pedig közölte, mintha kicserélték volna a gyereket. Megbátorodott, jelentkezik, részt vesz mindenben és képes rosszalkodni, már volt büntibe is. Számunkra ez volt a legnagyobb eredmény, így már nyugodt szívvel engedjük el iskolába, már meg tudja védeni Magát! A múlt héten jártunk logopédusnál, aki azzal fogadott, hogy megvan minden hang, már csak azért kell mennünk, hogy Mátéval elhitesse, hogy már hallja a hangok közti különbséget és ezért el is tudja olvasni a szótagokat. Még mai napig is hihetetlen számunkra, hogy 10 napig zenét, hallgatható, élvezhető zenét hallgatott a gyerek és ekkora csoda történt vele. Nagyon hálásak vagyunk Pataki Professzor Úrnak és a Két Kéz Alapítványnak! 

1