menu
(cs)FAQ
(cs)You are here:  (cs)FAQ
faq
1
Why cannot we do the training at home?

A terápiát csoportosan végezzük kizárólag a partnereink által. Ennek oka egyrészt az esetleges elutasító magatartás kizárása, hiszen ha a gyermek azt érzékeli, hogy mindenki ugyanazt csinálja, számára is könnyebb elfogadni. Másik oka, hogy a terápiás lemezek hallgatásához speciális fülhallgatókat használunk, és a családok költségeit próbáljuk csökkenteni azzal, hogy ne kelljen midnenkinek ezeket az eszközöket megvásárolni.

Otthon sokkal nehezebb lehet rávenni a gyermeket a zenehallgatásra, és az esetleges megzavarások valószínűsége is nagyobb (becsönget a szomszéd, postás, vendég érkezik, emiatt nem tudják a 3 óra szünetet megtartani, stb)

2
How many times should we repeat the training?

A terápia ismétlésére nincs szükség, az esetek nagy részében az egyszeri 10 napos foglalkozássorozat következtében megszűnik a túlérzékeny hallás.  Az esetek kb 10%-ánál szükség van második terápiára, ezt otthoni keretek között végezzük, egyéni terápiás szabályok alapján. Ennek legjellemzőbb oka, hogy a csontvezetéses „túlhallás” megmarad a terápiát követően, és csak a légvezetéses érzékenység szűnik meg.

3
Can we try the therapy?

A terápia kipróbálására nincs lehetőség, mert az egy tanulási folyamat az agy számára, amely meghatározott számú ismétléssel oldható meg. A szülők számára van lehetőség a terápia ideje alatt belehallgatni a lemezbe, viszont figyelembe kell venni, hogy minden lemez adott gyermek részére készül, másnak az nem megfelelő, egyes esetekben akár káros is lehet.

4
Can the training do any harm?

A terápia nem okozhat kárt, ha a gyermek a saját lemezét hallgatja. Mindenkinek egyénileg, a saját hallásához mérten készítjük el a lemezt, az egyénre szabott, emiatt problémát nem okozhat.

5
Should we expect regression?

A terápia következtében visszaesésekről nem számoltak be. Előfordult viselkedési kilengés, mely minden esetben átmenetinek bizonyult, a terápia végére teljesen elmúlt.

6
What results can we expect?

A terápia 100%-ban sikeres, a terápián részt vevő személyek hallási túlérzékenysége a hallástesztekkel igazolhatóan teljesen megszűnt.

7
In what age the training is recommended?

A terápia korhatár nélkül igénybe vehető, ám 4 évnél fiatalabb gyermekek számára nem javasoljuk.

8
What other therapies should be avoided during the training?

Gyakorlatilag nincs korlátozás. Annyit kérünk, hogy bármilyen terápiát folytatnak, egyeztessenek a szakemberrel, hogy tudjon róla, hogy ide is járnak. Nem javasolt bármilyen foglalkozást épp a 10 napos terápia idején elkezdeni. A terápia alapszabályait be kell tartani, aza hangosított zenével járó elfoglaltásokat és forgásos tevékenységeket mellőzni szükséges a 10 nap alatt.

1